Задушено месо с яйца
Бърз обяд с пържено месо в яйчена обвивка.
Необходими продукти:
- задушено месо от предишния ден, отцедено от соса
- яйца
- домати, фино нарязани
- лют сос (или друг сос по желание)
Начин на приготвяне:
1. Разтопете 1 с.л. масло в тиган на умерен огън.
2. Сложете задушеното и разбъркайте за около минута, докато се изпари всичката излишна течност.
3. Натрошете месото с шпатула и го разпределете равномерно по дъното на тигана. Пържете 3 мин.
4. Обърнете като внимавате запърженото месо да остане отгоре. Притиснете с шпатулата равномерно по дъното.
5. Счупете яйцата върху месото - броят им зависи от броя порции, които желаете да приготвите, но и от големината на тигана. Покрийте с капак и гответе 3 мин.
6. Свалете от огъня, украсете с домати, лют сос на вкус и поднесете
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ