Регистрация

Задушено зеле с кренвирши и лук

Задушено зеле с кренвирши и лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 954

Пържени кренвирши със зеле и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 4 кренвирша
  • 1-2 глави лук - общо 150 г
  • 2 моркова - около 200 г общо
  • 500 г зеле
  • 150 мл вода
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • магданоз за поръска при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Кренвиршите нарежете на шайби с дебелина около 1-2 см. Зелето наситнете, морковите рендосайте на едро ренде, а лука нарежете на кубчета.

2. Сгорещете в голям и дълбок тиган с капак и незалепващо покритие 1 с.л. олио и запечатайте на умерен огън кренвиршите за 4-5 минути. След това ги извадете в отделен съд.

3. Добавете 2 с.л. олио в тигана и изсипете лука. Гответе 3 минути, добавете морковите и гответе и бъркайте още 2 минути. Изсипете зелето.

4. Намалете огъня леко, сложете капак и оставете да се задушава 10 минути.

5. Оформете кладенче в средата на тигана, добавете доматения концентрат и залейте с 1 с.л. олио. Бъркайте само доматите с олиото в средата на тигана 1 минута. След това добавете солта, захарта и пипера и размешайте и останалите продукти. Сипете водата, разбъркайте, изчакайте да закъкри, сложете капака и оставете да се готви 15 минути.

6. Добавете кренвиршите, разбъркайте и оставете на умерен огън още 2-3 минути без капак.

7. Поднесете с поръска от пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта