Регистрация

Задушено зеле с кренвирши и лук

Задушено зеле с кренвирши и лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 880

Пържени кренвирши със зеле и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 с.л. олио
  • 4 кренвирша
  • 1-2 глави лук - общо 150 г
  • 2 моркова - около 200 г общо
  • 500 г зеле
  • 150 мл вода
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • магданоз за поръска при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Кренвиршите нарежете на шайби с дебелина около 1-2 см. Зелето наситнете, морковите рендосайте на едро ренде, а лука нарежете на кубчета.

2. Сгорещете в голям и дълбок тиган с капак и незалепващо покритие 1 с.л. олио и запечатайте на умерен огън кренвиршите за 4-5 минути. След това ги извадете в отделен съд.

3. Добавете 2 с.л. олио в тигана и изсипете лука. Гответе 3 минути, добавете морковите и гответе и бъркайте още 2 минути. Изсипете зелето.

4. Намалете огъня леко, сложете капак и оставете да се задушава 10 минути.

5. Оформете кладенче в средата на тигана, добавете доматения концентрат и залейте с 1 с.л. олио. Бъркайте само доматите с олиото в средата на тигана 1 минута. След това добавете солта, захарта и пипера и размешайте и останалите продукти. Сипете водата, разбъркайте, изчакайте да закъкри, сложете капака и оставете да се готви 15 минути.

6. Добавете кренвиршите, разбъркайте и оставете на умерен огън още 2-3 минути без капак.

7. Поднесете с поръска от пресен магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. д
  2. чана
  3. ус
  4. бира
  5. риба
  6. Пилешко
  7. 8
  8. бок
  9. зае
  10. сот

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта