Елегантно телешко в марсала
Панирано телешко с винен сос.
Необходими продукти:
- 4 телешки пържоли
- 2-3 с.л. брашно
- сол и пипер
- 80 г масло
- 1 с.л. олио
- 180 мл вино марсала
- 3 с.л. сметана
- 2 с.л. соев сос
- клонка розмарин
Начин на приготвяне:
1. Телешкото месо начукайте със сол и пипер докато се изтъни. Не бива да става чак прозрачно като за шницели, но все пак дебелината не трябва да надвишава 2 см.
2. Виното изсипете в касерола и кипнете с клонката розмаин. Оставете да поври няколко минути на умерен огън. После налейте сметаната и соевия сос и кипнете отново. След 2 минти снемете от огъня. Добавете 30 г студено масло в соса и разбъркайте докато се разтвори от топлината.
3. Брашното изсипете в чиния, овалвайте телешкото в него и запържете в сгорещени 50 г масло с 1 с.л. олио.
4. Сервирайте тoплoтo телешко със заливка или подложка от винения сос. По желание можете да поръсите и малко пресен копър за разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ