Печени наденички със зеленчуци
Печена наденица с картофи, тиквички, домати и лук.
Необходими продукти:
- 2 големи или 4 малки тиквички (с малки винаги е по-вкусно)
- 2 зелени чушки
- 2 червени чушки
- 4 домата
- 4 картофа
- 8 с.л. зехтин
- сол и пипер на вкус
- риган по желание
- 800 г сурова или сурово-пушена наденица
Начин на приготвяне:
1. Кaртофите, доматите и тиквичките обелете и нарежете на кубчета. Изсипете в голяма купа.
2. Чушките измийте, нарежете на полумесеци и добавете към останалите зеленчуци.
3. Полейте със зехтина и овкусете със сол, пипер, риган или друга подправка по желание.
4. Наденичките нарежете на не много малки парчета косо по ширина. Добавете към зеленчуците и разбъркайте.
5. Пресипете съдържанието на купата в голямата разлата тава за фурна и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.
6. Семейната вечеря е готова - бързо, шарено и лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ