Регистрация

Дробчета с гъби и топено сирене

Дробчета с гъби и топено сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 757

Задушени пилешки дробчета в мечен сос с чесън, лук и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 4 с.л. олио
  • 400 г пресни печурки или други свежи гъби от вид по избор
  • 400 мл мляко
  • 300 г триъгълни топени сиренца
  • 400 г пилешки дробчета
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • листата на връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на кубчета лука, а гъбите почистете и нарежете на сравнително едри парчета. Чесъна наситнете, а дрочетата нарежете на 2-3 парченца всяко.

2. Сгорещете олиото в тиган на силен огън и запържете лука до леко позлатяване. Добавете гъбите и гответе като бъркате 6 минути.

3. Налейте млякото и щом кипне, добавете триъгълните сиренца. Бъркайте докато се разтоврят. Овкусете със сол и пипер.

4. Изсипете дробчетата и чесъна в ястието, размешайте, сложете капак и оставете да се готвят като леко намалите огъня.

5. След около 20-25 минути опитайте дробче - ако е готово, поръсете с наситнен магданоз и поднесете. Можете да сервирате с гарнитура от картофено пюре или бял ориз.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта