Дресинг с мед, горчица, чесън и оцет
Меден дресинг за салати с горчица и чесън.
Зеленчуците са полезна храна и би трябвало да са около 50% от общото количество, което отговорният за здравето и външността си човек слага в устата си. Ала за жалост неовкусените зеленчуци не се натрапват със силна сладост и не провокират небцето така искрено, както вредните храни. Ето защо е важно всяка салата да бъде адекватно овкусена. В тази работа помага дресингът - микс от съставки, който придава правилния вкус на зеленчука. Какъв дресинг да си забъркате, показват в канала Всегда Вкусно. Сосът е подходящ за поднасяне на листни салати и миксове от печени или сурови зеленчуци. Прави се бързо и лесно и издига дори и най-простото зеленчуково ястие до ниво на професионална храна.
В купичка се смесват мазнина (най-добре изберете полезна такава като шарлан, студено пресован зехтин, или друго) с кафява захар. Добавя се мед, горчица, намачкан чесън, сол, балсамов и червен винен оцет. После се разбърква. Най-лесно става с тел. Не се притеснявайте, че заради мазнината съставките ще останат несмесени - горчицата и чесънът са емулгатори и помагат за миксирането на компонентите. Просто бъркайте докато се получи еднороден дресинг. Важно е да заливате зеленчуците с него непосредствено преди сервиране. Точните грамажи на съставките можете да видите ТУК или във видеото по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ