Домашно традиционно песто
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1289
Босилково песто дженовезе.
Необходими продукти:
- 125 г пармезан
- 2-4 скилидки чесън
- 80 г кедрови ядки
- 100 мл зехтин
- 50 г босилек
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Измийте листата на босилека и нарежете на едро. Прехвърлете в купата на блендера.
2. Добавете кедровите ядки и чесъна. Сложете и пармезана, нарязан на кубчета. Бръмнете.
3. Сипете зехтина и солта и пюрирайте до получаването на сос.
4. Поднесете със салати, печени зеленчуци, паста.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ