Домашно приготвен геврек
Домашни гевречета с маслена коричка.
Необходими продукти
За брашното:
- 1 с.л. инстантна мая
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. разтопено масло
- 1 ч. топла вода
- 3 ч.ч. брашно
Съставки за водна баня (смесете докато се разтворят):
- 2 ½ с.л. сода бикарбонат
- 4 ч.ч. топла вода
За да поръсите и подправите:
- сирене пармезан
- канела, смесена със захар
- сол
- разтопен шоколад
- заквасена сметана
- чесън и подправки
Начин на приготвяне:
1. Смесете съставките за тестото и омесете, докато получите меко, но нелепкаво тесто. Оставете го да втаса за 1 час.
2. Разделете тестото на 8-10 парчета. Намажете с малко олио една тава или масата. Разточете всяко парче тесто и го оформете като въже, дълго около 75-80 см. След това оформете въжето като панделка.
3. Потопете гевречетата във водата със содата бикарбонат, за да ги овлажните и после ги подредете върху намазана с олио тава.
4. Можете да поръсите гевречетата по ваш вкус с пармезан или сол или канела примесена със захар.
5. Оставете ги за 30 минути. Загрейте печката до 250°C и после печете гевречетата около 7-10 мин., докато придобият златист цвят.
6. Намажете ги с масло, за да са лъскави. Сервирайте ги горещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ