Домашни тестени ушички от бутер тесто
Сладки ушички от тесто.
Необходими продукти:
- 250 г бутер тесто
- брашно за набрашняване
- 100 г захар
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Набрашнете си плота и прехвърлете листа бутер тесто върху него.
2. С точилка разточете на тънък правоъгълен блат. Едната страна трябва да е над два пъти по-дълга от другата.
3. Смесете захарта със солта. Поръсете половината (на око) от количеството върху тестото и разпределете. После внимателно с точилката разточете, за да попие хубаво захарта в тестото.
4. Обърнет внимателно листа бутер тесто, поръсете останалата захар и пак я инкорпорирайте в тестото.
5. Започнете да навивате на руло тестото от едната дълга страна. Щом стигнете до средата на блата, навийте от другата. Ето как се получава традиционната форма на тестените ушички.
6. Внимателно прехвърлете тестото върху лист хартия за пчене и приберете в хладилника за 15 минути.
7. Нарежете рулото на тънки напречни рулца. Вече имате ушички. Подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Ще ви се наложи да печете на няколко пъти.
8. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 5-6 минути. След това извадете, обърнете ушичките и върнете във фурната за още 3-4 минути. Щом станат на вид като купешките - извадете. Охладете и поднесете - толкова е лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ