Регистрация

Домашни сиренки с яйце

Домашни сиренки с яйце
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3990

Печени хлебчета с плънка от сирене и захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 70 грама масло или маргарин
  • 4 с.л. сметана или кисело мляко
  • 2-2,5 ч.ч. брашно
  • 1 яйце
  • 1 с.л. захар
  • щипка сол
  • 1/4 ч.л. сода, угасена в оцет

За плънката:

  • 200-300 грама сирене
  • 2,5 с.л. захар
  • 1 с.л. сметана или кисело мляко
  • 1 яйчен белтък
  • 1-1,5 с.л. брашно
  • 1 жълтък за намазване преди печене

Начин на приготвяне:

1. В голям стабилен съд смесете сметаната (киселото мляко) със солта, захарта и яйцето. Разбийте с миксер.

2. Добавете размекнатото на стайна температура масло или маргарин, разбийте добре и започнете на малки порции при непрестанно разбиване да сипвате пресятото брашно. Вмъкнете в тестото и содата и замесете хубаво.

3. Набрашнете плот, разточете с точилка тестото така, че да стане с дебелина около 1 см. и след това изрежете от него кръгове с диаметър около 10 см.

4. В друг съд разбийте всички продукти за плънката докато се получи гладка смес.

5. Напълнете с нея тестените плоски питки и ги прещипете. За по-качествено залепване на стените им, намажете с навлажнен пръст.

6. Преместете сиренките в намазнена тавичка или покрита с хартиено фолио за печене и намажете горната кора с разбит жълтък.

7. Печете в средата на предварително загрята на 200-220 градуса фурна за 30-35 минути.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта