Домашни пици в два варианта
Пици с домашно тесто, шунка и гъби.
Вместо да ходим на пицария, да си направим домашна пица - уникална идея на готвещата влогърка Диди, която ни показва как да омесим по два начина тесто за италианското основно и как можем да го гарнираме, като провокираме фантазията си. От нейното видео в канала dididskitchen научаваме доста полезни хитринки и трикове при направата на пица и блат, а и разбираме как точно се редят продуктите върху пицата с една малка забележка - пресните домати на колелца винаги се слагат последни.
Естествено - започваме с тестото. Ако ще го правим в хлебопекарна, изсипваме първо водата и мазнината, а след това сухите съставки. Разбира се нищо не пречи и да го омесим на ръка като първо пресеем брашното и го смесим със сухата мая и захарта, после налеем водата и чак за финал добавим солта. Ако удвоите количеството захар и намалите наполовина сухата мая - няма да сбъркате, защото това е едно от базовите теста за пица по кулинарните книги. После трябва да втаса добре и чак след това да се премеси и разточи.
После се премества в тавичка и се намазва с домати от консерва. Ако искате пак да спазите традицията, можете да отцедите доматите от соса и да ги пюрирате с босилек и сол. С така приготвения сос за пици намажете блата. Хитра е идеята да се запече и след това да се сложат останалите продукти. Така пицата хем няма да е глетава, хем плънката й няма да е суха. А с останалата част импровизирайте смело. Диди показва два варианта, но изборът е почти безкраен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ