Домашни Баунти хапки с кокос
Тунквани кокосови хапки с коричка от млечен шоколад.
Необходими продукти:
- 200 мл сметана от 20%
- 200 г кокосови стърготини
- 300 г млечен шоколад
- 80 г захар
- 50 г масло
Начин на приготвяне:
1. На слаб огън в касеролка разтопете маслото и добавете захарта и сметаната. Разбъркайте докато се получи хомогенна смес и махнете от огъня. Не е нужно да кипва.
2. Добавете кокосовите стърготини и изсипете в намаслена малка правоъгълна тавичка, като прецените дебелината на кокосовия слой да е около 1-1,5 см. След това приберете във фризер за 2 часа.
3. Разтопете шоколада на водна баня и си пригответе решетка, на която да подредите барчетата.
4. Извадете тавата от фризера и я натопете в топла вода. Така съдържанието й ще излезе по лесно. Обърнете го в поднос и нарежете на хапки.
5. С клечки или пръсти взимайте хапка, топвайте хубаво в шоколада и оставете върху решетката.
6. Щом се отцедят сладкишите Баунти, подредете в купа или поднос и приберете в хладилник. Дръжте там до поднасянето. Можете да ги сервирате и като домашни кокосови бонбони с коричка от шоколад. Способни са да зарадват и малки, и големи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ