Домашна пица с бекон и моцарела
Доматена пица с домашно тесто и топинг от лук, бекон и моцарела.
Необходими продукти:
- 520 г брашно
- 1/2 пакет суха мая
- 1/2 ч.л. сол
- 30 мл зехтин или олио
- 400 мл доматен сос
- 300-400 г бекон
- 1-2 глави червен лук
- 300 г моцарела
- босилек (пресен и сух)
Начин на приготвяне:
1. Брашното пресейте в купа и смесете със солта и маята. Добавете олиото и 300 мл вода и замесете тесто, което не се лепи по ръцете. Покрийте със стреч фолио и оставете да втаса за 1 час.
2. Разстелете тестото в най-голямата възможна тава, като предварително я намаслите. Можете да изпечете и две по-малки пици, особено ако фурната ви не е от най-просторните.
3. Намажете тестото с малко зехтин, отгоре разпределете доматения сос като оставите борд. Поръсете със сух или наситнен пресен босилек.
4. Разпределете отгоре лука, нарязан на шайби, бекона - на полумесеци и моцарелата - на кръгчета.
5. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20 минути. По желание след изваждане украсете с листа пресен босилек и поднесете с любимия сос за пици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ