Домашна майонеза с горчица и кисело мляко
Бърза лека майонеза с жълтъци и олио.
Несъмнено домашната майонеза е далеч по-малко вредна от купените си събратя. Хубавото е, че направата й отнема само около 10-тина минути, за които можем да си приготвим насъщния сос за 4-5 дни. Толкова е трайността й в хладилник. Освен това при домашната направа на майонеза можем да добавим подправки, каквито харесваме така, че да се получи идеалния сос за пици, сандвичи, салати, печено месо или гриловани зеленчуци. Колкото повече кисело мляко добавяме, толкова по-рядък става соса, но пък и толкова по-лек.
В тази рецепта на Милена виждаме как се прави майонеза от жълтъци с кисело мляко, горчица и куркума. По желание можете да добавите босилек, ако ще използвате соса за тестени ястия или пък чесън на прах, ако е за салати. Кимионът пък ще я превърне в пръв приятел на месото. Каквото и да изберете като подправки обаче не бива да забравяте киселината. Можете вместо лимнтозу да използвате няколко капки лимонов сок, добавени накрая, но без тях до няколко часа майонезата ще придобие консистенцията на вода и няма да бъде годна за хапване. Импровизирайте - имате основната идея.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ