Домашен сос Терияки по класическа рецепта
Японски сос за месо и риба със соев сос, бяло вино, чесън и джинджифил.
Необходими продукти:
- 300 мл бяло вино
- 300 мл соев сос
- 300 г кафява захар
- 30 г чесън
- 30 г корен джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Изсипете виното и соевия сос в тенджера и подгрейте. Добавете кафявата захар и кипнете. Оставете да къкри на слаб огън.
2. Скилидките чесън обелете и сплескайте, за да се спраскат със страничната част на ножа. Изсипете в тенджерата.
3. Джинджифила нарежете на тънки кръгчета и пуснете при останалите продукти. Разбъркайте и оставете да къкри 50 минути на слаб огън докато се получи редуциран гъст ароматен терияки сос.
4. Прецедете в сосиера. Ако ще съхранявате за недиректна употреба, върнете на котлона, кипнете и пресипете в загрят на 100 градусова фурна буркан. Затворете с капака и оставете обърнат да изстине.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ