Домашен кетчуп
Домашен кетчуп с ябълки и лук.
Необходими продукти:
- 1 1/2 кг зрели домати
- 35 г ябълки, сладки
- 3 глави лук, за предпочитане червен
- 1 ч.ч. захар или естествен подсладител, например стевия
- 2 ч.ч. ябълков сайдер оцет
- 3 сладки зелени чушки
- 5 репички
- 2 малки корена червено цвекло
- по 6 бр. зърна: черен пипер, бахар, карамфил
Начин на приготвяне:
1. Нарежете наедро зеленчуците и ги сложете в неръждаем съд (но не използвайте алуминиев) на котлона и варете на слаб огън няколко часа, като разбърквате често
2. Оставете да се охлади и пюрирайте с помощта на блендер или кухненски робот.
3. Върнете на котлона и оставете да къкри на най-слабата степен до сгъстяване. Разбърквайте от време на време, за да не залепне.
4. Може да прецедите готовия кетчуп, но може и да го оставите просто така - като сос. Бутилирайте и стерилизирайте. Съхранявайте в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ