Домашен кашкавал пане
Паниран кашкавал с бира.
Панирани кашкавалени хапки се пържат в Кухнята на Звездев, за да се превърнат апетитните жълти сиренца в идеално мезе или основно за любителите на по-мазничката храна. Рецептата е нетрадиционна и учи как да се направи панировка, в която продуктите просто се потапят - без овалване.
Първо кашкавалът се реже на желаниете парчета, като не бива те да са много тънки. После се прибира във фризера, за да замръзне. Можете да си направите тази заготовка няколко часа по-рано или от предишния ден. А готвенето на панировката е кулинарна абстракция. В две отделни купи се разделят белтъците и жълтъците на яйцата. Белтъците се бият на твърд сняг. Жълтъците се разбиват с бира, добавя се брашно и газирана вода. Бърка се до получаването на хомогенна смес, в която след това се вкарва белтъчният сняг и нежно се разбърква на ръка.
Замразените кашкавалчета се потапят в панировката, като целта е да задържат голямо количество от нея. След това се пускат в сгорешено олио на умерен котлон и се пържат по около минута от страна. Как точно се прави - гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ