Домати, пълнени с тофу
Лесно | Порции 5
| Видяна: 2147
Ястие без месо, поръсено с черен сусам.
Необходими продукти:
- 5 домата, изрязани отгоре и издълбани
- 1 парче меко тофу
- 1 яйце
- 1 с. л. светъл соев сос
- 1 ч. л. сусамово олио
- ½ тиквичка, настъргана
- 1 с. л. олио
- черен сусам
Начин на приготвяне.
1. Отцедете тофуто.
2. Намачкайте тофуто с вилица, добавете яйцето и разбъркайте добре. Прибавете соевия сос, сусамовото олио и тиквичката и отново разбъркайте добре.
3. Отстранете излишната течност от доматите и ги напълнете с яйчената тофу смес.
4. Загрейте олио в един тиган.
5. Сложете доматите с отвора надолу и ги запържете докато сместа от яйце и тофу добие златист цвят.
6. Сервирайте доматите поръсени с черен сусам.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ