Регистрация

Домати, пълнени с тофу

Домати, пълнени с тофу
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 2147

Ястие без месо, поръсено с черен сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 домата, изрязани отгоре и издълбани
  • 1 парче меко тофу
  • 1 яйце
  • 1 с. л. светъл соев сос
  • 1 ч. л. сусамово олио
  • ½ тиквичка, настъргана
  • 1 с. л. олио
  • черен сусам

Начин на приготвяне.

1. Отцедете тофуто.

2. Намачкайте тофуто с вилица, добавете яйцето и разбъркайте добре. Прибавете соевия сос, сусамовото олио и тиквичката и отново разбъркайте добре.

3. Отстранете излишната течност от доматите и ги напълнете с яйчената тофу смес.

4. Загрейте олио в един тиган.

5. Сложете доматите с отвора надолу и ги запържете докато сместа от яйце и тофу добие златист цвят.

6. Сервирайте доматите поръсени с черен сусам.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 3>
  2. италиа
  3. CA
  4. МИДИ
  5. д
  6. 22
  7. Удон
  8. chi
  9. 8
  10. овен

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта