Регистрация

Доматена супа с кайма и ориз

Доматена супа с кайма и ориз
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1253

Супа тип отворени сарми - кайма и ориз в доматен сос със зелеви листа. Готвенето тук отнема много по-малко време.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 глави лук - около 160 грама общо
  • 2 с.л. олио
  • 2-3 моркова - около 220 грама общо
  • 450 г кайма
  • 400 г прясно зеле
  • 120 г ориз
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. захар
  • 1 дафинов лист
  • 1,5 л телешки бульон (ако ползвате кубчета, внимавайте с добавянето на сол, тъй като фабричните бульони са подсолени)
  • 600 мл смлени домати от консерва или разредено доматено пюре (можете да пасирате и пресни белени домати)
  • магданоз за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, морковите разрежете на половинки и после на полумесеци, а зелето - на парчета. Превърнете доматите в средно гъст доматен сос или директно си вземете доматен сос за готвене. Чесъна намачкайте.

2. Сгорещете на умерен огън в тенджера олиото и запържете в него лука за 4 минути. Добавете каймата и гответе и бъркайте докато се разпадне на трохи.

3. Прибавете морковите, гответе 2 минути, след това и зелето и гответе още 2-3 минути.

4. Сипете намачкания чесън, сол и пипер, ориза - без да го миете, захарта и пуснете отгоре дафиновия лист. Бъркайте 2 минути.

5. Залейте с бульона и доматения сос и изчакайте да кипне.

6. Сложете капак и гответе на умерен огън 30 минути.

7. При поднасяне поръсете с наситнени листа пресен магданоз за разкош.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта