Диетична крем супа от тиква с лук
Пюрирана вегетарианска супа от тиква със сметана.
Необходими продукти:
- 1,2 кг почистена тиква
- 1 глава лук (около 130 грама)
- 1 л пилешки бульон
- сол и черен пипер на вкус
- 100 мл течна готварска сметана
- тиквени семки за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквата на парчета и ги сложете в тенджера.
2. Нарежете и лука и го добавете при тиквата.
3. Залейте с бульона, кипнете и варете 10 минути. Провете как е на соленост и добавете сол и пипер при необходимост.
4. Варете още 5-8 минути. Тествайте дали тиквата е сварена като боцнете с шиш или клечка за зъби.
5. Когато прецените, че тиквата е готова, пюрирайте с пасатор за супи и опитайте отново за нужда от подправки.
6. Разпределете в индивидуални порции и полейте със сметана. По желание поръсете тиквени семки за разкош и хрупкавост.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ