Десертна салата Амброзия с плодове
Плодова салата с кисело мляко и кокосови стърготини.
Необходими продукти:
- 1 с.л. кокосови стърготини
- 20-тина зърна бяло грозде
- 20-тина зърна тъмно грозде
- 10-тина броя коктейлни вишни (мариновани)
- 1 консерва ананас
- 60 г орехи
- 120 мл плодов или ванилов йогурт (можете да разбъркате 100 мл гъсто кисело мляко с 1 с.л. мед и ванилова есенция)
- шепа дребни маршмелоу бонбони
Начин на приготвяне:
1. Измийте дбре гроздовите зърна, предварително почистени от дръжките. Подсушете и прехвърлете в купа.
2. Ананаса отцедете от соса на консервата и нарежете на хапчици. Добавете към салатата.
3. Поръсете с кокосовите стърготини, нарязаните на едро орехови ядки, целите бонбони маршмелоу и коктейлните череши.
4. Залейте с киселото мляко, разбъркайте и приберете в хладилник. Колкото повече стои, толкова по-добре се овкусява.
5. Сервирайте с пресни листа мента по желание.
Изтчник: YouTube/Foods101withDeronda
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ