Регистрация

Гювече с пилешко, топено сирене и сметана



Гювече с пилешко, топено сирене и сметана
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1347

Пилешко гювече със сметана и топено сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Печено пилешко с топено сирене и сметана в гювече прави Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев като част от кампанията "Внимание, чупливо" за превенция от остеопорозата. Това ястие е богато на калций и получава полезна поръска от смлени тиквени семки, носещи допълнителни ценни вещества. Приготвя се много лесно и може да бъде идеален обяд или вечеря - както за самците, така и за семействата.

Пилешкото месо се реже на хапки, които се запържват до побеляване в тиган със зехтин на слаб към умерен огън. Овкусява се само със сол и пипер, защото сосът е богат, плътен и ароматен. За него в тигана от пърженето се подгрява сметана в нея се разтапя топено сирене. Месото се прехвърля в гювеч и се залива със соса. Поръсва се с тиквени семки и се пъхва в студена фурна, защото загрятата би пръснала гювечето. Готви се на 180 градуса 20 минути след вдигане на температурата. А после можете да хапвате - топло, вкусно, питателно и полезно ястие. Важно да използвате млечна сметана, а не продукт - заместител, за да запазите здравословните функции.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта