Регистрация

Гъби с чесън и вино

Гъби с чесън и вино
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1565

Гъби в масло с червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг гъби
  • 50 г масло
  • 2 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън
  • връзка копър или магданоз; може да опитате и с пресен босилек
  • 150 мл червено вино
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте гъбите, почистете ги от пънчетата или крайщата на пънчетата.

2. Нарежете гъбите на едро, ако са дребни, ги разполовете или гответе цели.

3. В тиган сгорещете олиото, добавете маслото, а после и гъбите. Гответе докато хванат лека коричка.

4. Добавете намачкания чесън, сол и пипер на вкус, гответе 2 минути и после залейте с виното.

5. Намалете огъня и оставете да къкри докато виното почти изври.

6. Овкусете с избраната от вас прясна подправка и поднесете ястието докато е топло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта