Гъби с чесън и вино
Гъби в масло с червено вино.
Необходими продукти:
- 1 кг гъби
- 50 г масло
- 2 с.л. олио
- 4 скилидки чесън
- връзка копър или магданоз; може да опитате и с пресен босилек
- 150 мл червено вино
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте гъбите, почистете ги от пънчетата или крайщата на пънчетата.
2. Нарежете гъбите на едро, ако са дребни, ги разполовете или гответе цели.
3. В тиган сгорещете олиото, добавете маслото, а после и гъбите. Гответе докато хванат лека коричка.
4. Добавете намачкания чесън, сол и пипер на вкус, гответе 2 минути и после залейте с виното.
5. Намалете огъня и оставете да къкри докато виното почти изври.
6. Овкусете с избраната от вас прясна подправка и поднесете ястието докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ