Гъби със зеленчуци и бяло вино
Задушени гъби с масло и бяло вино.
Необходими продукти:
- 600 г гъби печурки
- 50 г масло
- 100 мл бяло вино
- 2 с.л. олио
- 2 глави лук
- 12-16 чери домата
- 3 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- пресен магданоз
Начин на приготяне:
1. Почистете гъбите и ги нарежете на половинки или четвъртинки според големината.
2. Лука обелете и нарежете на тънки полумесеци.
3. Чесъна наситнете.
4. Сгорещете олиото в тиган, запържете в него лука докато стане прозрачен и добавете гъбите и маслото. Гответе докато пуснат вода и след това налейте виното. Първо захлупете с капак и оставете на умерен огън за 5 мин. После махнете капака и гответе докато виното изври.
5. Добавете чесъна и нарязаните на половинки или четвъртинки чери доматчета. Махнете от котлона.
6. Подправете със сол и пипер и поръсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ