Регистрация

Гъби в гнезда

Гъби в гнезда
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 3296

Ордьовър, върху който ще трябва да се концентрирате.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пълнежа:

  • 300 г дребни гъбки
  • 125 г масло
  • 200 мл пълномаслена сметана
  • сол
  • пресен магданоз, едро нарязан

За гнездата:

  • 6 средно големи картофа, сварени и намачкани
  • 1 яйце
  • 1 / 4 ч.ч. масло, разтопено
  • 80 мл мляко (обезмаслено, соево или оризово)
  • 50 г пармезан, прясно настърган
  • 1 ч. л. сол

Допълнителни:

  • 100 г сирене Проволоне, настъргано
  • 1/2 ч.л. червен  пипер
  • 1 /3 ч.л. черен пипер
  • 1 / 2 ч.л. сух риган

Начин на приготвяне:

Пълнеж:

1. Сложете маслото в дълбок тиган и загрейте на слаб огън.

2. Измийте гъбите и ги нарежете на ивички.

3. Когато маслото се разтопи, сложете гъбите в тигана, покрийте ги с похлупак и ги оставете да се сготвят, като разбърквате от време на време, докато се зачервят и омекнат.

4. Прибавете сметаната, магданоза и солта.

5. Покрийте отново с похлупака и оставете на котлона за 5-7 минути или докато сметаната намалее наполовина.

Гнезда:

1. Включете фурната на 180 С.

2. Покрийте на дъното на тавичка с хартия за печене или намажете с малко мазнина формички за мъфини.

3. В голяма купа смесете намачканите картофи с разтопеното масло, яйцето, млякото, пармезана и солта. Разбъркайте с дървена лъжица, за да се смесят добре всички продукти.

4. Излейте сместа в щприц и изстискайте средно големи кръгчета в покритата с хартия за печене тавичка или във формичките за мъфини (покрийте внимателно и стените).

5. Напълнете гнездата с пълнежа. Покрийте ги с настърганото сирене проволоне, наръсете ги с червен пипер, черен пипер и сух риган.

6. Пъхнете тавичката в предварително загрята фурна и печете около 20-25 минути или докато сиренето се разтопи, а картофените гнезда се позачервят.

7. Извадете гнездата от фурната, оставете ги да се охладят за около 3-4 минути и внимателно ги извадете от формата за мъфини или тавата. Наредете ги в поднос и сервирайте топли.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта