Гъби в гнезда
Ордьовър, върху който ще трябва да се концентрирате.
Необходими продукти:
За пълнежа:
- 300 г дребни гъбки
- 125 г масло
- 200 мл пълномаслена сметана
- сол
- пресен магданоз, едро нарязан
За гнездата:
- 6 средно големи картофа, сварени и намачкани
- 1 яйце
- 1 / 4 ч.ч. масло, разтопено
- 80 мл мляко (обезмаслено, соево или оризово)
- 50 г пармезан, прясно настърган
- 1 ч. л. сол
Допълнителни:
- 100 г сирене Проволоне, настъргано
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 1 /3 ч.л. черен пипер
- 1 / 2 ч.л. сух риган
Начин на приготвяне:
Пълнеж:
1. Сложете маслото в дълбок тиган и загрейте на слаб огън.
2. Измийте гъбите и ги нарежете на ивички.
3. Когато маслото се разтопи, сложете гъбите в тигана, покрийте ги с похлупак и ги оставете да се сготвят, като разбърквате от време на време, докато се зачервят и омекнат.
4. Прибавете сметаната, магданоза и солта.
5. Покрийте отново с похлупака и оставете на котлона за 5-7 минути или докато сметаната намалее наполовина.
Гнезда:
1. Включете фурната на 180 С.
2. Покрийте на дъното на тавичка с хартия за печене или намажете с малко мазнина формички за мъфини.
3. В голяма купа смесете намачканите картофи с разтопеното масло, яйцето, млякото, пармезана и солта. Разбъркайте с дървена лъжица, за да се смесят добре всички продукти.
4. Излейте сместа в щприц и изстискайте средно големи кръгчета в покритата с хартия за печене тавичка или във формичките за мъфини (покрийте внимателно и стените).
5. Напълнете гнездата с пълнежа. Покрийте ги с настърганото сирене проволоне, наръсете ги с червен пипер, черен пипер и сух риган.
6. Пъхнете тавичката в предварително загрята фурна и печете около 20-25 минути или докато сиренето се разтопи, а картофените гнезда се позачервят.
7. Извадете гнездата от фурната, оставете ги да се охладят за около 3-4 минути и внимателно ги извадете от формата за мъфини или тавата. Наредете ги в поднос и сервирайте топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ