Регистрация

Грис със замразени плодове

Грис със замразени плодове
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1382

Каша от грис с боровинки и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 мл мляко
  • 100 г грис
  • 100 г замразени горски плодове (боровинки или други по желание)
  • 2-3 с.л. кафява захар или мед
  • 20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Изсипете млякото в касерола или малка тенджера и подгрейте.

2. Малко преди да кипне добавете захарта или меда и бъркайте докато се разтвори.

3. Щом заври добавете на части при непрестанно бъркане гриста.

4. Щом се абсорбира, изсипете в ястието и замразените плодове (не е нужно да ги размразявате).

5. Оставете да къкри на слаб огън 5-8 минути, като проверявате да не загори по дъното.

6. Минута преди да махнете от огъня добавете маслото и разбъркайте.

7. Разсипете по купички и сервирайте. По желание украсете с още горски плодове или добавете още мед, ако ви се струва малко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта