Греяно вино с портокал и подправки
Глезоранско греяно вино с канела, карамфил, джинджифил, анасон и портокалови екстри.
Греяното вино е ароматна зимна напитка, която стопля, носи дъх на уют и празнично настроение. А как да си го направите, за да поглезите себе си и обичаните хора, показва Миро в канала Готвене за начинаещи.
Първо се кипва захарен сироп като захар се залива с вода и се слага на котлона. Добавят се типичните зимни празнични аромати - канела, карамфил, анасон, джинджифил и кардамон. В тенджерата влиза и кората на един портокал, като трябва да е добре измита, а за по-сигурно можете да си вземете био портокал. След кипване и няколко минути къкрене, се изстисква и сокът на портокала. Огънят се намалява и се изсипва виното. Трябва да се махне преди да е завряло.
А веднага след отлепянето от котлона, го налейте в чашка, в която можете да сложите резени портокал или ябълка и пръчица канела. После обуйте дебелите чорапки, гушнете любимия човек и се отдайте на зимен релакс в топлата стая. Във видеото по-горе гледайте как точно се приготвя този еликсир.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ