Регистрация

Греяно вино с портокал и канела



Греяно вино с портокал и канела
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 2663

Истинско греяно вино с много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.12.2017

Какво са коледните и новогодишните празници без чаша греяно вино, която да стопли тялото и да обостри сетивата за вкуса на всички сладости, сервирани на рапезата? А как да си го направим във вариант, в който да се порадваме на изключителен вкус и уникален ефект - това показват Лора и Стоян, като приготвят уникалното червено греяно вино.

За целта е добре да си купите хубаво вино. Можете да заложите на мавруд, мерло или каберне родно производство. Бакхусовият еликсир се изсипва в тенджера, добавя се вода и захар и започва овкусяването - пръчици канела, резени от корен джинджифил, семенца кардамон, клонки карамфил. И това не е всичко - в тенджерата още добавяме сокът и кората на един портокал. След това загряваме до точката на кипене и задържаме температурата висока, но без да кипне течността. Така виното престоява десетина минути.

След това прецеждаме, разпределяме в чаши и поднасяме, за да си кажем едно празнично "наздраве" с уникална за повода напитка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 10
  2. кокос
  3. 200
  4. 66
  5. ?
  6. 22
  7. доматен сос
  8. kitchen
  9. Пиле
  10. mus

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта