Греяно вино с портокал и канела
Истинско греяно вино с много подправки.
Бон Апети
Излъчен на 29.12.2017
Какво са коледните и новогодишните празници без чаша греяно вино, която да стопли тялото и да обостри сетивата за вкуса на всички сладости, сервирани на рапезата? А как да си го направим във вариант, в който да се порадваме на изключителен вкус и уникален ефект - това показват Лора и Стоян, като приготвят уникалното червено греяно вино.
За целта е добре да си купите хубаво вино. Можете да заложите на мавруд, мерло или каберне родно производство. Бакхусовият еликсир се изсипва в тенджера, добавя се вода и захар и започва овкусяването - пръчици канела, резени от корен джинджифил, семенца кардамон, клонки карамфил. И това не е всичко - в тенджерата още добавяме сокът и кората на един портокал. След това загряваме до точката на кипене и задържаме температурата висока, но без да кипне течността. Така виното престоява десетина минути.
След това прецеждаме, разпределяме в чаши и поднасяме, за да си кажем едно празнично "наздраве" с уникална за повода напитка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ