Гофрети с тъмен шоколад
Наустоими гофрети с ягоди, сметана и шоколад.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. (300 г) самонабухващо брашно
- 1 ч.л. сода за хляб
- 2 с.л. тъмен шоколад на прах (какао)
- 3 с.л. пудра захар
- 2 яйца, жълтъците отделно от белтъците
- 1 ½ ч.ч. (375 мл) мляко
- 90 г неосолено масло, разтопено
- щипка сол
- шоколадов сос
- 25 г мазнина за сладкиши
- 200 г тъмен шоколад
- 200 мл гъста сметана, леко разбита
- 150 г ягоди, разполовени
Начин на приготвяне:
1. Натрошете 150 г шоколад и го сложете в тенджерка с мазнината. Разбъркайте на слаб огън, докато и двата продукта се разтопят и се получи гладка смес и заделете. Фино натрошете останалите 50 г шоколад. Прибавете и сметаната. Охладете до сервиране.
2. Пресейте брашното, содата за хляб и какаото в купа и прибавете захарта. Прибавете жълтъците, млякото и маслото и разбийте на гладък крем. В друга купа разбийте белтъците с щипка сол на сняг и с помощта на метална лъжица ги прибавете към течното тесто.
3. Загрейте гофретника. Сипете достатъчно тесто, колкото да покрие дъното и гответе според упътването на уреда. Повторете докато свърши тестото. Поднесете гофретите покрити със сметановата смес, шоколадовия сос и ягодите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ