Регистрация

Глазирано свинско с балсамов оцет

Глазирано свинско с балсамов оцет
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1497

Печени свински пържоли на фурна с меден сос и балсамов оцет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 свински пържоли (или друга част от прасето по желание; общо около 850-1000 грама)
  • 120 мл тъмен балсамов оцет
  • сол и пипер
  • 2 с.л. мазнина за готвене
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 50 г мед
  • 4 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Свинските пържолки обтрийте със сол и пипер и покапете с мазнинка.

2. Запечатайте на силно сгорещен тиган за около минута от страна. Извадете и подредете в тавичка.

3. Балсамовия оцет изсипете в касерола и оставете да се подгрява и къкри на умерен огън докато се сгъсти. Процедурата е доста миризлива, затова си подсигурете добра абсорбация.

4. В сгъстената и махната от огъня редукция добавете меда, намачкания на паста чесън и доматения конценрат. Разбъркайте хубаво.

5. С получения сос залейте месото и го пъхнете във фурната за 20-30 минути (в зависимост от дебелината на мръвката) на 190-200 градуса. Можете 2/3 от времето на готвенето да покриете с капак или алуминиево фолио и после да разгърнете, за да се запече.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта