Гарнитура от печено фиде с масло
Фиде на тиган с масло и сол - бързо основно или лесна гарнитура.
Необходими продукти:
- 300 г фиде
- 50 г масло
- 1/2 ч.л. сол
- вода
Начин на приготвяне:
1. Изсипете фидето в тиган с незалепващо покритие с диаметър около 24-26 см. и сложете на котлона. Пуснете огъня на умерен към слаб. След 2 минути започнете да разбърквате.
2. Бъркайте и обръщайте фидето, за да се запече до златисто, но без да прегаря. Трябва да се меша нежно през цялото време.
3. Добавете маслото, направете кладенче в средата на тигана и го омешайте докато се разтапя с фидето. Бъркайте още 2 минути след разтапянето му. Посолете и размешайте.
4. Сипете вряла вода колкото да покрие с милиметър фидето. Сложете капак и оставете да се готви 3-4 минути.
5. Махнете от котлона и оставете настрана без да вдигате капака още 2-3 минути.
6. Сервирайте чисто за бързо прихапване или като гарнитура към месо и риба. По желание можете да рендосате кашкавал, да залеете с консерва риба тон, да добавите гъби от буркан или пък да покапете с доматен сос.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ