Регистрация

Гарнитура от печено фиде с масло

Гарнитура от печено фиде с масло
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1140

Фиде на тиган с масло и сол - бързо основно или лесна гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г фиде
  • 50 г масло
  • 1/2 ч.л. сол
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Изсипете фидето в тиган с незалепващо покритие с диаметър около 24-26 см. и сложете на котлона. Пуснете огъня на умерен към слаб. След 2 минути започнете да разбърквате.

2. Бъркайте и обръщайте фидето, за да се запече до златисто, но без да прегаря. Трябва да се меша нежно през цялото време.

3. Добавете маслото, направете кладенче в средата на тигана и го омешайте докато се разтапя с фидето. Бъркайте още 2 минути след разтапянето му. Посолете и размешайте.

4. Сипете вряла вода колкото да покрие с милиметър фидето. Сложете капак и оставете да се готви 3-4 минути.

5. Махнете от котлона и оставете настрана без да вдигате капака още 2-3 минути.

6. Сервирайте чисто за бързо прихапване или като гарнитура към месо и риба. По желание можете да рендосате кашкавал, да залеете с консерва риба тон, да добавите гъби от буркан или пък да покапете с доматен сос.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. борш
  2. ус
  3. ча
  4. ПИЛЕ
  5. Торта
  6. Див
  7. риба
  8. рак
  9. 32

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта