Всичко, което ви трябва да направите суши
Различни видове суши с раци, сьомга, скумрия, риба тон и хайвер.
Необходими продукти:
- ориз за суши - бял ориз с малки заоблени зърна
- кори от сушени водорасли нори
- оризов оцет
- соев сос
- сьомга
- филе от риба тон
- скариди
- скумрия филе
- маринован джинджифил
- уасаби на прах или на паста
- крема сирене
- рулца от раци
- краставица
- пушена сьомга
- хайвер от летяща риба или друг хайвер на зърна (черен, червен)
- семена бял печен сусам
- авокадо
- лимон
- саке
- бамбук (продава се маринован на шайби)
Начин на приготвяне:
1. Щом сте се заредили с тези продукти, можете да приготвите различни видове суши по ваш вкус. Начинът им на правене е един и същ.
2. Върху рогозка разстилате кора нори, върху нея на тънък плас поставяте набъбналия във вода ориз, а в средата му редите някое от рибните филета, малко сирене, краставица и авокадо, хайвер, бамбук, джинджифил. Всичко това се полива с оризов оцет, соев сос и лимонов сок.
3. Завивате стегнато рулото с помощта на рогозката и нарязвате на шайби.
4. Сервирате с уасаби сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ