Регистрация

Вита наденица с лук

Вита наденица с лук
Средно   |   Порции 5-10   |   Видяна: 4763

Опипрена домашна наденица с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг овнешки, свински или телешки гърди (без ребра), почистени от мазнината
  • 2 – 3 ч.л. сол
  • ½ ч.л. селитра (по желание)
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. джинджифил
  • ½ ч.л. смлян пипер
  • 1 с.л. лук, фино нарязан

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете гърдите. Ако има кости, ги отстранете.

2. Счукайте с чукчето за пържоли, за да ги изтъните и окрехкотите.

3. Нарежете на правоъгълници, които са  достатъчно големи, за да се навият на руло.

4. Останалото месо нарежете на ленти.

5. Втрийте подправките от едната страна на гърдите и отгоре подредете лентите месо.

6. Навийте здраво на руло, като внимавате да е с еднаква дебелина навсякъде.

7. Забодете на няколко места с вилица или клечки за зъби, за да не се развива докато завържете здраво рулото с канап.

8. Започнете от средата към краищата.

9. Втрийте със смес от сол и селитра, в съотношение 3 с.л. сол и 1 с.л. калиев нитрат.

10. Може да консервирате като замразите във фризера, осолите или опушите (ако ще правите пушена наденица, не слагайте лук и използвайте по-малко подправки).

11. Варете 1½ - 3 ч., в зависимост от големината.

12. Готова е, когато лесно се пробива с нож или игла.

13. Когато е достатъчно омекнала, сложете наденицата върху дъска за рязане и я притиснете с нещо тежко докато се охлади напълно.

14. Нарежете на тънки филийки и поднесете с хляб.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта