Вита баклава с шоколад
Вити баклавички със захарен сироп.
Бърза домашна баклава с орехи и шоколад се готви в Кухнята на Звездев. Това не е традиционният сладкиш за Бъдни вечер, защото в десерта се добавя масло и шоколад. Но пък е страхотен сладкиш за завършек на основно хранене или за закуска.
В блендер се смилат орехите и шоколада. Можете да използвате шоколадови капки, с които се работи по-лесно. Корите се сгъват през средата, пълнят се с получената смес от ядки и шоколад и се завиват на пурички. Редят се плътно в тава. Заливат се с разтопено масло и се готвят на 160 градуса за 25 минути.
Сиропът се прави като вода и захар се кипват заедно до разтваряне. Преди махане от котлона се фиксира с лимонов сок. Правилото е, че топла баклава се залива със студен сироп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ