Регистрация

Вита баклава с шоколад



Вита баклава с шоколад
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1676

Вити баклавички със захарен сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бърза домашна баклава с орехи и шоколад се готви в Кухнята на Звездев. Това не е традиционният сладкиш за Бъдни вечер, защото в десерта се добавя масло и шоколад. Но пък е страхотен сладкиш за завършек на основно хранене или за закуска.

В блендер се смилат орехите и шоколада. Можете да използвате шоколадови капки, с които се работи по-лесно. Корите се сгъват през средата, пълнят се с получената смес от ядки и шоколад и се завиват на пурички. Редят се плътно в тава. Заливат се с разтопено масло и се готвят на 160 градуса за 25 минути.

Сиропът се прави като вода и захар се кипват заедно до разтваряне. Преди махане от котлона се фиксира с лимонов сок. Правилото е, че топла баклава се залива със студен сироп.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта