Регистрация

Винена тапиока с английски крем

Винена тапиока с английски крем
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3964

Перли от тапиока във винен сос с ванилов топинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. саго (перли от тапиока, които се продават в супермаркетите)
  • 4 ч.ч. вода
  • 3 ч.ч. червено вино
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 шушулка канела
  • 4 зърна карамфил

За английския крем:

  • 500 мл мляко
  • 6 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 пакетче ванилия на прах (или 1 ч.л. есенция от ванилия)

Начин на приготвяне:

1. Сложете сагото в тенджерка.

2. Покрийте с вода и и оставете да се вари около час.

3. Добавете канелата и карамфила. Варете, след като намалите огъня малко, за около 30 мин., докато перлите станат прозрачни.

4. След това добавете виното и захарта. Бъркайте за около 8 мин., за да не залепне за дъното на съда. Ако сосът е прекалено гъст, добавете малко кипяща вода.

5. Свалете от огъня и прехвърлете в купичка за сервиране.

На английския крем:

1. В тенджерка кипнете млякото с ванилията.

2. В купа разбийте яйцата със захарта до побеляване.

3. Добавете яйцата бавно към млякото, като бъркате непрекъснато.

4. Намалете котлона и не спирате да разбърквате, докато кремът дотигне желаната гъстота.

5. Залейте сагото с крема и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай
Ani Dimitrova11-01-2014
Здравейте, бихте ли ми казали от къде мога да си купя тапиока перличките?

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта