Вегетарианска паста с картофи
Паста със зеленчуци и подправки.
Необходими продукти:
- 500 г зеленчуков бульон
- 2 с. л. зехтин
- 1 скилидка чесън, счукан
- 1 средно голяма нарязана на кубчета глава лук
- 4 картофа (разполовени)
- шепа броколи, накъсани на цветчета
- 2 шепи пълнозърнеста дребна паста с форма на мидички
- 450 г консервирани нарязани на кубчета домати
- 1 дафинов лист
- 1/4 ч. ч. бяло вино
- едро накъсан босилек
- пармезан
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Задушете лука в зехтин на среден огън до полупрозрачност. Добавете картофите, овкусете леко със сол и пипер. Разбъркайте за няколко минути. Прибавете чесъна и бялото вино. Разбърквайте още няколко минути. Увеличете котлона и добавете зеленчуковия бульон и дафиновия лист. Оставете да заври.
2. Добавете броколите, пастата и доматите. Покрийте и намалете котлона до слаб. Оставете да къкри 30-45 мин. или докато се абсорбира почти цялата течност.
3. Поръсете с наситнен босилек и пармезан на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ