Веган тестени кошнички с елда и зеленчуци
Постна елда с моркови и чушки в кошнички от тесто.
Апетитен ордьовър с елда се готви в кухнят на Dazzle Spoon. Това е лесна за направа, красива и сравнително полезна храна, която можете да лишите изцяло от животински продукти или пък да поръсите щедро с рендосано твърдо сирене по избор.
Първо морковът се рендосва, елдата се измива в гевгир под течаща вода, а чушката, чесъна и сушените домати се наситняват. В сгорещено олио се запържва морковът, добавя се елдата, чушката, доматите и чесънът. Залива се със зеленчуков бульон и се оставя да покъкри.
През това време от вода и зеленучков бульон се замесва тесто. Разпределя се върху обърнати на обратно намазнени и набрашнени купички за крем карамел или брюле. Пече се на 150 градуса за 10-15 минути. След това се отделя от купичката и се пълни с готовата елда, подправена със сол и пипер.
По желание отгоре можете да поръсите с рендосан кашкавал, гауда, ементал или да оставите постно като покапете с доматен сос и овкусите с пресни зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ