Ватерзой с морски дарове
Бяла риба, сьомга и скариди се смесват в традиционно белгийско ястие.
Необходими продукти:
- около 4-5 стръка целина
- 3-4 домата
- около 250 г сьомга
- около 250 г скариди
- около 250 г всякакъв вид бяла риба
- 2 глави лук
- около 3 - 4 моркова
- половин лимон
- рибен бульон
- бутилка бяло вино
- малко магданоз
- по желание див лук и/или градински кресон
Начин на приготвяне:
1. Нарежете всички зеленчуци на малки парчета.
2. Налейте около половин литър вино в голяма тенджера и сложете кубче бульон в него.
3. Сварете зеленчуците в тази смес и прибавете лимоновия сок.
4. Нарежете всичката риба и я запържете в тиган.
5. Когато е почти готова, сипете зеленчуците и виното при нея.
6. Дръжте на слаб до среден огън за известно време, докато рибата е напълно готова.
7. Свалете от огъня и нарежете суровите домати. Подредете ги отгоре.
8. Нарежете магданоза и по желание див лук и кресон
9. Поръсете отгоре за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ