Варено пилешко с царевица, яйца и майонеза
Студено предястие с пилешко, кашкавал, царевица и варени яйца в майонезен сос с копър.
Необходими продукти:
- 2 пилешки бутчета
- подправки и обрезки от зеленчуци, ако ще ползвате бульона за друго готвене (парчета лук, целина, морков, дръжки копър и магданоз, дафинов лист, бахар, зърна черен пипер)
- 3 яйца
- 100 г кашкавал
- сол и пипер на вкус
- 1 консерва сладка царевица (250-350 г отцедено тегло на зърната)
- 2 с.л. майонеза
- листа пресен копър
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета сложете в тенджера и залейте с вода. Кипнете и след 2 минути отпенете хубаво бульона. Ако ще го пазите, за да изсипете в друго ястие, можете да добавите парчета моркови, целина, лук, чесън или каквото имате, както и да овкусите със зърна бахар и черен пипер, да пуснете дафинов лист. Така след прецеждане ще можете да използвате за супи и печени варива. Намалете огъня на слаб към умерен и варете 35 минути.
2. През това време пригответе останалата част от ястието. Сварете яйцата 7 минути след кипването. Охладете ги в студена вода и нарежете на кубчета. Изсипете в купа.
3. В същата купа прибавете наситнените листа на връзка копър и отцедените зърна царевица.
4. Рендосайте на едро ренде кашкавала или го нарежете на малки кубчета и изсипете при останалите продукти.
5. Сварените бутчета оставете да се охладят. След това свалете месото от кокалите и нарежете на ситно или накъсайте с пръсти на малки хапчици. Прибавете.
6. Овкусете със сол и пипер и залейте с майонезата. Разбъркайте и приберете в хладилник до момента на поднасяне. Сервира се студено.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ