Варени картофи с яйца и кашкавал
Миш-маш с картофи и кашкавал.
Българско ястие от едн време показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев като приготвя бъркани яйца с варени картофи, кашкавал и масло. Това е апетитно безмесно основно, което се готви много бързо и е идеална семейна вечеря в натоварения делник. Особено ако си сварите картофите предварително.
В тиган с малко олио се разтапя масло, а сварените картофи се белят и нарязват на кръгчета. Запържват се в микса от мазнини за по няколко минути от страна и после върху тях се чукват няколко яйца. Овкусява се със сол и пипер и се готви до стягане на белтъка. Поръсва се с наситнен пресен магданоз и рендосан кашкавал и ястието е готово. По желание можете да ръснете лют пипер или да наситните пикантно чушле за остра нотка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ