Бяла риба в бяло вино
Задушена бяла риба във винен сос с дафинов лист.
Необходими продукти:
- 1 кг филе от бяла риба
- 1 бутилка сухо бяло вино
- 50 г масло
- 50 г брашно
- 2 дафинови листа
- сол и бял пипер на вкус
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото в малка купичка и запържете в него на умерен огън брашното до леко покафеняване.
2. Изсипете виното в широка тенджера, кипнете и добавете в него дафиновите листа и брашнената смес.
3. Обтрийте рибата със сол и пипер. Положете филетата (нарязани на порции по 250 грама приблизително) в кипящия брашнен сос.
4. Захлупете с капак и оставете да се готви на умерен огън 10-15 минути.
5. Поднесете рибата с част от соса и стиснете по малко лимонов сок върху нея. Сервирайте с подходяща гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ