Регистрация

Бюрек по сръбски

Бюрек по сръбски
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 14195

Маслен бюрек с телешко и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 средна глава жълт лук, обелен и нарязан
  • 450 г телешка кайма
  • 1 ч.л. бахар
  • 2 ч.л. червен пипер
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 1 пакет готови кори за баница
  • ¾ ч.ч. масло, разтопено

Начин на приготвяне:

1. Сгорещете голям тиган и прибавете олиото.

2. Сотирайте лука до омекване и сложете каймата, подправките и сол и пипер на вкус.

3. Гответе до разпадане на месото, но не оставяйте да изсъхне прекалено. Охладете напълно.

4. Постелете 1 лист от готовите кори и намажете с масло.

5. Разпределете пълна ⅓ ч от месната смес по дължината на целия лист кора, като оставите по 5 см от двата края празни.

6. Прегънете долния край на кората върху плънката и навийте на руло. Срежете рулото на две и след това нарежете еднакви колелца от двете половинки.

7. Сложете в незалепваща тавичка за печене, като притиснете хубаво към ръбчетата на съда, за да не се развие рулото. Намажете с още масло. Повторете същото до изчерпване на останалата плънка.

8. Печете в предварително загрята фурна на 190°С за 15 - 20 мин. или до златисто.

9. Докато работите с единия лист кори оставете останалите покрити с найлоново фолио, за да не изсъхнат.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ?
  2. омо
  3. 8
  4. italia
  5. С
  6. 5
  7. 808
  8. !
  9. пилешк
  10. 50

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта