Бъркани яйца с праз и кашкавал
Пържен праз лук в масло с яйца, кашкавал и подправки.
Необходими продукти:
- 2 стръка праз лук
- 4 яйца
- 100 г масло (може и олио или зехтин)
- 200 г кашкавал
- сол
- червен и черен пипер
- чубрица
- къри
Начин на приготвяне:
1. Нарежете праза на ситни колелца или полумесеци, ако е дебел. Кашкавалът нарежете на не много ситни кубчета.
2. Разтопете олиото в тефлонов тиган, добавете нарязания праз лук и запържвайте за 5-8 мин., докато омекне хубаво. Разбърквайте от време на време, за да се сготви равномерно.
3. Чукнете яйцата при лука и ги разбъркайте докато се образува еднородна смес. Добавете и подправки от изброениете на вкус. Оставете да се готви според предпочитанията ви – ако обичате яйцата по-рохки, махнете от котлона след 2-3 мин. Ако ги предпочитате препечени – дръжте до 8 мин.
4. Щом спрете огъня, прибавете кашкавала и го размешайте. След това сервирайте топло с любимия си хляб.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ