Регистрация

Бъркани яйца с праз и кашкавал

Бъркани яйца с праз и кашкавал
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 7801

Пържен праз лук в масло с яйца, кашкавал и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 стръка праз лук
  • 4 яйца
  • 100 г масло (може и олио или зехтин)
  • 200 г кашкавал
  • сол
  • червен и черен пипер
  • чубрица
  • къри

Начин на приготвяне:

1. Нарежете праза на ситни колелца или полумесеци, ако е дебел. Кашкавалът нарежете на не много ситни кубчета.

2. Разтопете олиото в тефлонов тиган, добавете нарязания праз лук и запържвайте за 5-8 мин., докато омекне хубаво. Разбърквайте от време на време, за да се сготви равномерно.

3. Чукнете яйцата при лука и ги разбъркайте докато се образува еднородна смес. Добавете и подправки от изброениете на вкус. Оставете да се готви според предпочитанията ви – ако обичате яйцата по-рохки, махнете от котлона след 2-3 мин. Ако ги предпочитате препечени – дръжте до 8 мин.

4. Щом спрете огъня, прибавете кашкавала и го размешайте. След това сервирайте топло с любимия си хляб.

 

Добър апетит! 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта