Бърз сандвич с риба тон, горчица и зеленчук
Двоен сандвич с консерва риба, майонеза, червен лук и маруля.
Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон в растителна мазнина - около 70-80 г отцедено количество
- 1/2 глава червен лук
- 2-3 перца пресен лук
- 2 с.л. майонеза
- 1 ч.л. горчица
- сол и пипер на вкус (внимавайте, обикновено рибата е подсолена)
- 1 лист маруля, салата или айсберг
- 2 филийки тостерен хляб
Начин на приготвяне:
1. Отцедете туната от сока на консервата и изсипете в купа.
2. Наситнете червения и зеления лук и добавете при рибата.
3. Прибавете майонезата и горчицата, разбъркайте, опитайте на соленост и подправете на вкус.
4. Измийте избраното от вас зелено листо и го положете върху едната филийка хляб. Ако стърчи твърде много, откъснете краищата и ги сложете в средата.
5. Отгоре разпределете на дебел пласт рибната смес.
6. Захлупете с втората филийка и разрежете по диагонал. Поставете едното парче снадвич върху другото и сервирайте. По желание си поднесете още зеленчуци встрани.
Източник: YouTube/The Cooking Foodie
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ