Бърз и лесен обяд с яйца, праз и кашкавал
Бъркани яйца с праз лук и кашкавалени кубчета.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1 голям стрък праз лук
- 150 г кашкавал
- олио (може и масло) за пържене
- червен пипер
- чубрица
Начин на приготвяне:
1. Нарежете празия лук на тънки полумесеци, загрейте олиото или маслото в тиган и изсипете лука да се карамелизира. Разбърквайте от време на време.
2. Щом започне да покафенява, счупете върху него яйцата и бъркайте докато всичко се смеси хубаво.
3. Когато сметнете, че ястието е готово, спрете огъня и добавете предварително нарязания на малки кубчета кашкавал заедно с чубрицата и червения пипер. Разбъркайте хубаво и оставете няколко минути кашкавала да се разтопи от топлината на обяда.
4. Сервирайте с филийка препечен хляб и люто чушле по желание.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ