Регистрация

Бързо пиле по френски

Бързо пиле по френски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2654

Пилешки гърди с пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. зехтин
  • ½ ч. брашно
  • 3 яйца
  • ½ кг пилешки гърди, нарязани на тънки филии, така че да се получат 4 тънки котлета
  • фикс за печено пиле
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • сол
  • черен пипер
  • 1 с.л. настърган пармезан (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата в купа, докато се направи пяна. Използвайте тел за разбиване на яйца.

2. (По желание) Добавете пармезана към яйцата и ги разбъркайте.

3. Изсипете брашното в чиния. Смесете го със солта и черния пипер.

4. Подправете котлетите със сол и черен пипер.

5. Нагорещете зехтин в тиган за 1-2 мин.

6. Леко оваляйте пилешките котлети в брашното. След това ги оваляйте в яйчената смес. Сложете ги в тигана.

7. Не слагайте прекалено много котлети в тигана. Добре е да слагате по около 2 котлета наведнъж.

8. Пържете котлетите по 3 мин. от всяка страна, докато покафенеят по краищата.

9. Отстранете готовите котлети и ги подредете в чиния върху хартия, за да попие тя излишната мазнина.

10. Изпържете и останалите котлети.

11. Сложете фикса за печено пиле в тигана и бързо излейте към него пилешкия бульон.

12. Когато сместа започне да бълбука, намалете огъня и оставете да къкри. Сложете и пилешките котлети вътре.

13. Оставете пилето и соса да се варят 3-5 мин. През това време можете да сварите зеленчуци и ориз.

14. Сервирайте пилешките котлети полети с малко сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта