Бързо азиатско ястие
10-минутно азиатско ястие със свинско и риба.
Необходими продукти:
- 8 листазеле, нарязано на едри парчета
- 2 моркова, нарязани на едри парчета
- 400 г свинско, нарязано на едри парчета(или друг вид месо)
- 200 г рибени крокети, нарязани на едри парчета
- 150-200 мл пилешки бульон (или разтворено във вода хондаши)
- 1 с.л. соев сос
- сол
- нишесте от тапиока (или царевично), разредено с вода
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете тигана с олио, сложете месото и когато се сготви наполовина, прибавете всички зеленчуци и разбъркайте хубаво около 2 мин.
2. Прибавете соев сос и разбъркайте. След това прибавете бульона, така че да покрие поне наполовина продуктите. Когато заври, прибавете сол на вкус и сложете капака на съда. Оставете да ври около 3-5 мин., до омекване на зеленчуците.
3. Прибавете рибените крокети и разтвореното във вода нишесте, внимателно, малко по малко, като разбърквате след всяко прибавяне до желаната гъстота на ястието.
4. Поднесете със сварен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ