Бърза вечеря за Свети Валентин
Телешко с гъби и подобие на френска селска торта в чашка.
Ето кампанията Да спасим вечерята за Свети Валентин или 8-ми март, в която може да се включи всеки зает домакин и въпреки натоварения работен ден да отпразнува с половинката своята любов. В кухнята заедно с влогърката Диана Митова - Попова - Диди е и нейната колежка Над, която ни запознава с рецепта за бързо телешко с гъбен сос. Без много мотаене двете дами запретват ръкави и ни показват как набързо да си спретнем месно основно и вкусен сметанов десерт с плодово сладко, бисквити и ядки.
Първо се захващаме с направата на френска селска торта в чашка, като за целта смесваме бита сладкарска със заквасена сметана. Овкусяваме белия крем с пудра захар, мед, ванилия, лимонов сок и лимонова кора. След това натрошаваме малко бисквити на дъното на стъклена чаша, върху тях изсипваме част от крема, после плодов мармалад, пак бисквити, пак крем... и така до изчерпване на количествата. Отгоре поръсваме с натрошени орехи и прибираме в хладилник. Десертът е готов.
Сега преминаваме и към основното като в масло и зехтин запържваме червен лук с малко чесън и гъби. Добавяме лъжица брашно, чаша червено вино и оставяме да се готви до редуциране на алкохола. През това време овкусяваме със сол и черен пипер тънки телешки пържолки, които запичаме на грил тиган. Накрая сглабяме пържолите със запръжката и вече си имаме бързо и романтично основно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ