Български тутманик с кисело мляко и сирене
Средно | Порции 4-5
| Видяна: 9086
Пухкав тутманик по родна домашна рецепта с меко тесто и вкусно сиренце.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1 кофичка кисело мляко
- 16 с.л. брашно
- 7 с.л. зехтин (или олио)
- 1 ч.л. сода за хляб
- Щипка сол
- 100 г натрошено сирене (или извара или смес от двете)
- Червен пипер (по желание)
- Чубрица (по желание)
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с щипка сол и добавяме киселото мляко, в което сме разтворили содата. Разбъркваме до смесване и изсипваме мазнината. Накрая добавяме брашното, докато сместа го поеме. След това слагаме сиренето, червен пипер и чубрица по желание и разбъркваме добре. Изсипваме в намаслена тавичка и печем около 20 мин. нарязваме на квадрати и поднасяме топло или студено.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ