Регистрация

Бутчета с червено вино, бекон и гъби

Бутчета с червено вино, бекон и гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 670

Задушени пилешки бутчета във винен сос с печурки, бекон, масло, лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 цели пилешки бутчета (или отделно си купете 4 горни и 4 долни бутчета)
  • сол и черен пипер
  • 400 г пресни печурки
  • 3 с.л. олио
  • 150 г бекон на ленти
  • 40 г масло + 2 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 1 голям морков
  • 4 скилидки чесън
  • 200 мл червено вино
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1,5 ч.л. брашно + 40 г масло
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Ако пилешките бутчета са цели, разделете на долна и горна част. Обтрийте със сол и пипер.

2. Лука нарежете на кубчета, моркова - на полумесеци, гъбите - на кръгчета, а бекона на малки парченца.

3. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган на силен огън и запържете гъбите докато хванат коричка.

4. Извадете ги в отделен съд и на тяхно място без да намалявате огъня сложете бутчетата. Първо с кожата надолу. След 5 минути обърнете и гответе още 5 минути.

5. Извадете бутчетата при гъбите и намалете огъня. Добавете бекона и след 5 минути го прехвърлете при останалите продукти.

6. Добавете 2 с.л. олио и разтопете в тях маслото. Изсипете лука, гответе 3 минути, добавете морковите и гответе още 5 минути. Пресирайте отогре чесъна и овкусете със сол и пипер.

7. След още 2 минути разбъркване залейте с виното и добавете мащерката. Оставете да закъкри и вкарайте гъбите, бекона и бутчетата във винения сос. Сложете капак и оставете да се готви малко под средна степен за 25 минути.

8. През това време разбъркайте 1,5 с.л. брашно с 40 г меко масло. Когато изтекат 25 минути добавете крема на парчета в ястието и бъркайте докато се получи сос. След това оставете да се готви без капак 5-6 минути.

9. Поръсете с листенца пресен магданоз и сервирайте. По желание можете първо да разпределите в идивидуални порции и след това да поръсите магданоза. Поднесете топло, може и с гарнитура от намачкани варени картофи.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта